Közösségi oldalak

Sport

A sírból hozta vissza győztes mérkőzését a Körösladány

Izgalmas körülmények között jutottak a három ponthoz a körösladányi labdarúgók az NB III.-as bajnokság szombati 7. játéknapján. A hazai környezetben fellépő sárréti gárda jelentős fölényben játszott a szervezetten játszó kecskeméti fiatalok ellen, de ennek csak a finisben lett meg a jutalma. Érdekesség, hogy a gólerős belső védő kettős segítette ki a csatártársakat, immár nem először.

A vendégek Artner pontos átlövésével az 5. percben váratlanul szereztek vezetést. Mindez azonban nem vetette vissza a ladányiak játékát, sőt… Bő negyedórányi játék után Talpalló Norbert lövését tenyerelte szögletre Cseh kapus, a sarokból érkező labdát pedig Wéber fejelte be. A folytatásban is aktívabb volt a Ladány, több lövést ártalmatlanított a KTE hálóőre, Talpalló N. pedig a kapufát találta el. A játékrész hajrájában jött a hidegzuhany: szögelthez jutottak a vendégek, amit az üresen hagyott Szamosi egy méterről bólintott be Kertész kapujába.

A második félidőre még támadóbb szellemben futottak ki a hazaiak. Nagy labdabirtoklási fölényben voltak, de kapufánál közelebb nem jutottak az egyenlítéshez a szervezett vendégek ellen. Aztán elérkezett a félidő végjátéka, ami gyakorlatilag egykapuzásról szólt, de a kecskemétiek nem bírták ki a nyomáspróbát. Előbb Wéber piszkált bele a labdába egy kapu előtti kavarodásnál, majd a ráadásban Raducu másolta ezt le, megfordítva ezzel a mérkőzést.

B.M.

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés

Körösladányi MSK–Kecskeméti TE II. 3–2 (1–2)
Körösladány, 250 néző
Vezette: Németh Gergely (Szabó Tibor, Aczél Richárd).
Gólszerző: Wéber (16., 87.), Raducu (94.), ill. Artner (5.), Szamosi (43.).

Körösladányi MSK: Kertész – Papp Zs., Raducu, Wéber, Bakk (Krajcsó, 46.) – Zelenyánszki, Talpalló N. – Rajsli (Ruzsa, 65.), Csicsely (Sztankó, 46.), Malkócs (Kisari, 78.) – Farkas J. (Szabó L., 65.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Kecskeméti TE II.: Cseh – Szamosi (Horváth Á., 80.), Hatvani, Jászai-Deák, Molnár M. – Györgye, Ladányi – Szalai, Artner (Fődi, 67.), Horváth M. (Majoros, 52.) – Kovács K. Vezetőedző: Virágh Ferenc.

Ekker Attila: – Gyengébb játékkal szereztünk ma három pontot, de a csapat végig bízott ebben és küzdött érte az utolsó pillanatig. Ez mindenképpen dicséretes.

Videó: Sportklub