Közösségi oldalak

Sport

A Pénzügyőr is elbukott Ladányban

Újabb „kötelező győzelmet” szerzett a dobogós helye megtartásáért harcoló Körösladány csapata, az NB III-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi 33. fordulójában. A sárréti alakulat a Pénzügyőr elleni hazai sikerével megőrizte 3 pontos előnyét a legkitartóbb üldözőnek számító DEAC előtt.

Nem estek egymásnak a csapatok, de a Ladány birtokolta többet a labdát. A 13. percben Wéber remek hosszú indítását Farkas a kifutó kapus felett átemelve lőtte a hálóba. A vendégek részéről Labát szabadrúgása jelentett veszélyt csak. Továbbra is lendületben maradt a hazai csapat, Talpalló remek beadását Farkas nagy helyzetben nem tudta már jól irányítva kapura fejelni. A félidő közepén előbb Wéber fejesénél volt résen a vendégek kapusa, majd Ruzsa távoli lövését védte. A hosszabbítás második percében pedig minden tudására szüksége volt Steernek amikor is Csicsely jó 17 méterről lőtt kapura.

Szünet után nagy lendülettel kezdtek a vendégek, ennek hozadéka volt, hogy már az elején Bartos J. került hatalmas helyzetbe, de Kertész kezébe emelt. A hazai kapusnak egy szabadrúgás utáni fejesnél is résen kellett lennie. A játékrész második felében kezdett éledezni a Ladány: Czirok remek beívelését Csicsely kapásból lőtte el 12 méterről nem sokkal fölé. Ezután ismét Csicsely volt veszélyes, de Steer résen volt, Wéber távoli bomba szabadrúgása pedig éppen csak elsuhant a hosszú sarok mellett. Kemény küzdelem folyt a pályán, a játékba mindkét oldalon csúsztak be hibák. A 85. percben aztán bebiztosította sikerét a hazai együttes. Szinte lemásolták az első találatot, csak a játékosok voltak mások. Dócza remekül indította a jól kilépő Czirokot, aki a kapus felett átemelve talált a kapuba, lezárva a meccs érdemi részét.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Körösladány MSK–Pénzügyőr SE 2–0 (1–0)
Körösladány, 350 néző
Vezette: Török Mihály (Gergely Márton, Juhász Bálint).
Gólszerző: Farkas J. (13.), Czirok (85.).

Körösladány MSK: Kertész – Talpalló (Szántó B., 76.), Wéber, Dócza, Bakk – Ruzsa, Pusztai A. (Szabó L., 88.) – Csicsely (Palik, 88.), Zelenyánszki, Burai (Czirok, 57.) – Farkas J. (Papp Zs., 76.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Pénzügyőr SE: Steer – Kiss D., Kasza (Tóth Dávid, 46.), Tóth K. (Tóth Dominik, 85.), Labát – Megyeri, Popovics, Karacs, Bartos J. – Biró (Varga Ö., 23.), Urbin (Kovács J., 74.). Vezetőedző: Lászka Balázs.

Ekker Attila: – A második félidő első felélt leszámítva kézben tartottuk a mérkőzést. Abban az időszakban viszont nagyot küzdött a csapat, így teljesen megérdemelték a fiúk a győzelmet.

Videó: Sportklub