Közösségi oldalak

Sport

A képzett és rutinos játékosok, könnyed győzelmet hozott az MTK-nak a Békéscsaba ellen

A fővárosiak a kapu előtti határozottságukkal vitték el a pontokat. Fotó: mtk.hu

Az MTK csapata igazolta jó hírét, az NB II-es labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójának szerda esti Kórház utcai mérkőzésén. A kék-fehér gárdát a képzett, rutinos játékosai segítették sikerre, az Előre hátsó szekciójának hatékonysága ezúttal nem hasonlított vasárnapi, gyirmóti önmagához.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–MTK Budapest 1–4 (0–1)
Békéscsaba, 1850 néző
Vezette: Rúsz Márton (Punyi Gyula, Márkus Péter).
Gólszerző: Lukács (64. – 11-esből), ill. Németh K. (44., 83.), Stieber (51.), Futács (92. – 11-esből).
Sárga lap: Szabó Cs. (80.), ill. Németh K. (9.), Stieber (19.), Medgyes (36.), Kata (73.).

Békéscsaba: Bukrán – Puskás, Albert, Fazekas, Mikló – Horváth P., Zvara (Váradi , 46.), Kitl (Sipos, 61.), Talpalló (Czékus, 46.) – Máris (Hamed, 61.), Lukács (Szabó Cs., 72.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

MTK: Somodi – Poór, Szépe, Nagy Zs. – Mezei, Kata, Bognár I. (Lehoczky, 77.), Stieber Z. (Futács, 70.), Medgyes S. (Nagy B., 70.) – Németh K. (Kovácsréti, 86.), Horváth A. Szakmai igazgató: Bognár György.

44. perc: Stieber iramodott meg középen, 20 méterről lőtt, Bukrán a levegőbe öklözte a labdát, amire az érkező Németh Krisztián csapott rá és három lépésről a kapu közepébe kotorta a labdát, 0–1.
51. perc: Bognár lőtt nagy erővel, középről mintegy 22 méterről, Bukrán ismét rosszul ért a labdába, érkezett Stieber Zoltán, aki 3 méterről ballal a kapu közepébe helyezett, 0–2.
64. perc: Lukács Raymundot lökte el a 16-oson belül Nagy Zsombor, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A labdát a sértett higgadtan vágta a fővárosiak kapujába, 1–2.
83. perc: Mezei bal oldali szöglete után Nagy Zsombor fejelt, Bukrán kiütötte, de Németh Krisztián ismét jó helyen állt és két méterről jobbal a kapu közepébe passzolt,  1–3.
92. perc: Puskás rúgta meg Lehóczkyt a büntetőterületen belül. A tizenegyest Futács a jobb alsó sarokba lőtte, 1–4.

Brlázs Gábor: – A jobbik csapat nyert, megérdemelten, bár az eredmény talán kicsit túlzó. Sajnos nem tudtuk kipihenni a hétvégét, nem volt meg a frissesség, nem volt meg az agresszivitás.

Bognár György: – Az első félidőben mi irányítottuk a játékot, és egészen jól játszottunk. A Békéscsabával meggyűlik majd a baja mindenkinek, sok lehetőséget látok ebben a csapatban. Értékesnek tartom ezt a győzelmet.