Közösségi oldalak

Sport

A Gyula továbbjutott, a Jamina és a Körösladány kiesett a Magyar Kupából

Békéscsabán, a Bessenyei utcában két megyei alakulat feszült egymásnak. Az előző évhez mérten állandóságot jelentő hazaiak korán emberhátránya kerültek, amit a teljesen megfiatalodó gyulaiak jól használtak ki, magabiztosan bezsebelve a továbbjutást.

 

Kiegyenlített játék folyt az ivószünetig. Közvetlen előtte emberhátrányba került a hazai gárda, mert Horváth nyújtott lábbal csúszott Nagy Gergelyre, amiért piros lapot kapott. A folytatásban a gyulaiak vették át a kezdeményezést és bő félórányi játék után gyors két góllal magabiztos előnyre tettek szert.

Szünet után a visszatérő Darányi Dávid gyorsan visszahozta a hazaiak reményeit, de egy balszerencsés öngól visszaállította a régi különbséget és mintha a hazaiak reményeit is szertefoszlatta volna. A mérkőzés hátralévő részében a gyulaiak több tetszetős akciót befejezve, magabiztossá tették a győzelmüket, míg a Jamina Papp kiállítása miatt 9 emberrel fejezte be a meccset és a kupaszereplését.

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés

Jamina SE–Gyulai TFC 1–6 (0–2)
Békéscsaba, 150 néző
Vezette: Virág András Barnabás
Gólszerző: Darányi (54.), ill. Nagy G. (37., 77. – 11-esből), Radics (43.), Ulrich (63. – öngól), Bozó (85. – 11-esből), Magyar (89.).
Piros lap: Horváth M. (23.), Papp D. (84.).

Jamina: Démusz – Horváth M., Bencsik Cs., Kardos T., Okos (Ángyán), Ulrich (Szaszák), Kardos L. (Dankó), Kovács I., Darányi (Zubor), Papp D., Majoros (Onódi). Játékos-edző: Pozsár Gábor.

Gyula: Kajári – Bozó, Kukla Zs., Nagy G. (Magyar), Kocsis Bence (Boros), Szász (Oláh A.), Pohl (Kocsis Bálint), Trescsula, Palik, Repisky, Radics. Edző: Sajben Gábor.

Pozsár Gábor: – Az első kiállítás megpecsételte a sorsunkat. Összességében nem tehetek szemrehányást a játékosoknak, mert jól küzdöttek, de sajnos ez most így alakult.

Sajben Gábor: – Számítottunk rá, hogy forró hangulatú mérkőzést játszunk, szerencsére a fiatal csapatom végig fegyelmezetten, bátran és időnkét tetszetősen játszott. Megérdemelten jutottunk tovább.

A Körösladánynak nem sikerült

Az előző idényben még az NB III-as labdarúgó-bajnokságban csatázott egymással a Körösladány és a Dabas. Idén a Magyar Kupában került szembe egymással a két csapat. Igazi presztízscsatára volt kilátás, de ez most elmaradt: a vendégek a vártnál könnyebben léptek a sorozat második körébe.

A három ex-ladányi játékossal megerősített dabasiak a 22. percben szereztek vezetést, amikor Németh lekészítése után Lévai 25 méterről vette be a hazai kaput. Már a hosszabbításban járt az idő, amikor egy kontra végén Kerék is betalált.

A második félidőben is a látogatók voltak jóval aktívabbak. Negyedórányi játékidő után jött az újabb találatuk a csereként beállt Szabó László révén. Erre még Burai révén volt válaszuk a ladányiaknak, de azután már teljes egészében a dabasiak akarata érvényesült és a végjátékban még kétszer kapitulálták Kapusit. A mérsékelt teljesítményt nyújtó hazaiak ellenben büntetőt is elhibáztak a hajrában, így a vendégek a vártnál könnyebben jutottak tovább.

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés

Körösladány MSK–FC Dabas 1–5 (0–2)
Körösladány, 250 néző
Vezette: Takács Ákos.
Gólszerző: Burai (71.), ill. Lévai (22.), Kerék (46.), Szabó L. (60.), Márton (82.), Busa (89.).

Körösladány: Kapusi – Lászik, Ruzsa, Szabó Á., Talpalló, Urbán (Bakk), Murvai (Szabó M.), Zelenyánszki, Kisari (Czirok), Farkas J. (Almási), Burai. Edző: Ekker Attila, Futaki Krisztián.

Dabas: Hermány – Márton, Pusztai, Busa, Németh Á., Lévai, Czili (Kovács P.), Kincses (Szabó L.), Fritz, Földesi, Kerék. Vezetőedző: Bücs Zsolt.

Ekker Attila, Futaki Krisztián: – Teljesen megérdemelten nyert az ellenfél. Mind védekezésben, mind támadásban tudásunk alatt játszottunk, de ez minden csapat életében előfordulhat. Sajnáljuk, hogy kiestünk a kupából, reméljük időben jött a pofon.

B.M.