A Füzesgyarmat nyerte a megyei NB III-as felkészülési mérkőzést

Raducu Sorin (3) már az eső félidőben megsérült

Szombaton Füzesgyarmaton tesztelt egymással a két megyei NB III-as labdarúgócsapat, amely a Keleti csoportban is rivális lesz. A házigazdák immár a felkészülés harmadik hetét zárták, a csabaiak mögött viszont mindössze egyetlen hétnyi közös munka állt a találkozó előtt, ami a 90 perc során erősen kiérződött.

Az éjszakai vihar megrongálta vendégek kispadját a gyarmati füves pályán, a talaját is alaposan feláztatta. A meccs elején a játékosokat több alkalommal megtréfálta, a nap azután gyorsan megtette a jótékony hatását. Gyarmati lábakon járt többnyire a labda, de nehezen találtak rést a jól tömörülő csabai védők között. Raducu kényszerű cseréje után hadrendet váltott a hazai együttes, egyre jelentősebb lett a fölénye, ami hamar góllá is érett.


A második félidőre a csabaiak sort cseréltek, a sárrétiek pedig folyamatosan hajtották végre a frissítéseket. Ekkor is több gólszerzési lehetőség adódott a piros-fehérek előtt, az egyikből Popescu bólintott a kapuba, beállítva a végeredményt. A hazai védők dicséretére szólt, hogy nem engedték helyzethez jutni a vendégeket.
Összességében a felkészülésben jóval előrébb tartó hazaiak egyoldalú csatában múlták felül a csabai fiatalokat.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Békéscsaba 1912 Előre II 2–0 (1–0)
Füzesgyarmat, 100 néző
Vezette: Lovas.
Gólszerző: Molnár M. (32.), Popescu (65.).

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Lippai, Raducu, Szántó, Pataki – Oltean, Shadi, Cigan – Molnár M., Popescu. Játszott még: Ferenczi (kapus), Szilágyi, Molnár Sz., Ramos, Márkus, Mazán, Mihálik, Bereczki, Karikás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Békéscsaba: Apró – Trescsula, Szabó Cs., Czvalinga Á., Kasik – Váradi, Zvara – Cservenák, Kiss L., Styecz – Oláh. Játszott még: Jakab (kapus), Szabó Zs., Balog Zs., Sipaki, Zahorán Á., Farkas Á., Bónus. Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

B.M.

A vihar által megrongált kispad

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!