Közösségi oldalak

Belföld

A Békéscsabai ENKSE kiütötte a Pénzügyőrt

A sérüléséből visszatérő, 5 találatig jutó Borbély Márta Fotó: Antal János

Fölényes hazai győzelmet aratott a listavezető békéscsabai csapat az NB I B-s női kézilabda-bajnokság felsőházi rájátszása harmadik fordulójában. Papp Bálint alakulata 15 góllal múlta felül azt a Pénzügyőrt, amelynek két hete Orosházán sikerült meglepnie a másik megyei együttest.

Mindkét oldal rendkívül feszélyezetten kezdte a mérkőzést, ennek következtében sorra jöttek a hibák, Karacs Jázmin csak a 6. percben szerezte a mérkőzés első gólját. Nyomban felszabadultabbá váltak a csabai játékosok, akik sorra szerezték a találataikat (13. p. 7–2). A vendégek sokat hibáztak támadásban, így a különbség folyamatosan nőtt a csapatok között. Bencsik Bojána két pontos lövésével a 24. percben először jártak 8 találattal előrébb a lilák (14–6), ez a különbség a szünetig meg is maradt.

A második félidő elején Hudra Enikő eredményességével némileg zárkózott a Pénzügyőr (20–14), ám azután ismét magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a házigazdák. Kukely Anna góljával a 43. percben először nőtt tízre a különbség a csapatok között (25–15). Papp Bálint folyamatosan forgatta csapatát, sok lehetőséghez jutottak a fiatal játékosok is, akik éltek a pályán töltött percekkel. A vendégek idő előtt beletörődtek a sorsukba, így a végjátékra edzőmeccs jelleget öltött a találkozó. A listavezető Békéscsaba a várakozásnak megfelelően magabiztos győzelemmel korrigálta az előző heti kozármislenyi fiaskót.

NB I B-s női kézilabda-mérkőzés

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–Pénzügyőr SE 35–20 (19–11)
Békéscsaba, 600 néző
Vezette: dr. Csuka Pál, Kocsis Olivér.

Békéscsaba: Csizmadia – Andróczki 4, Török, Kukely A. 4, Mayer 1, Gyimesi 1, Karacs 2. Csere: SZABÓ D. (kapus), IVÁN 6, Vámosi 4, Kukely K. 3, BORBÉLY 5, Bucsi 1, BENCSIK 4, Szögi, Zsemberi. Vezetőedző: Papp Bálint.

A Pénzügyőr legjobb góldobói: Hudra 5 (3), Tóth A. 5, Varga P. 3 (1).
Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 0, ill. 6/4.

Papp Bálint: – Megfelelő motiváltsággal mentünk bele a mérkőzésbe, és a jó védekezés után könnyű gólokat szereztünk, és végül nagy különbséggel nyertünk. Örülök, hogy mindenkinek lehetőséget tudtam adni, de ahogy a múltkori vereséget, úgy ezt a győzelmet is a helyén kell kezelnünk. Karacs Jázminnak jobbulást kívánunk.