Közösségi oldalak

Sport

3-0-ról veszített a Békéscsaba az NB III-ban

Az első félidőben három egységgel is vezetett a Békéscsaba második csapata a Pénzügyőr otthonában, de a szünet után valahogy az öltözőben „ragadt” a csapat.

A „vámosok” léptek fel támadólag a hazai premierjükön, egy kontra végén mégis Pap Szabolcs talált be elsőként az első negyedóra végén. Ez volt a csabai együttes első újévi találata! Az ivó szünet előtt a többet kezdeményező Pénzügyőr Biró révén egyenlíthetett volna, de a ziccer kimaradt, miként a másik oldalon is akadt egy hatalmas bravúrja a hazai kapusnak. A hajrához közeledve ő sem segíthetett csapatán. Előbb egy gyors csabai ellenakció végződött büntető eredményező szabálytalansággal, amit Bor Dávid váltotta gólra, közvetlenül a szünet előtt pedig egy sakk-mattig kidolgozott akció végén Bónus Marcell is betalált.

A térfélcserét követően hamarjában érkezett a három helyen is frissítő fővárosiak szépítése. Pusztai lövése egy védőn megpattanva került a hólóba, ami megadta a lökést a házigazdáknak. Fölényben játszott a Pénzügyőr és egy kezezés miatt megítélt büntetőből a 62. percben Bíró révén tovább faragta a hátrányát. Nem javított a vendégek helyzetén, hogy a frissen beállított Marik nyomban begyűjtött két sárga és egy piros lapot. Ezután nagy nyomás nehezedett a lilák kapujára, akik a 83. percig tudták tartani a kedvező eredményt. Ekkor egy szöget után Kasza fejesből egalizált. A slusszpoén a végére maradt, amikor Varga Örs távoli szabadrúgásból a győztes találatot is megszerezte. Ellentétes félidőket produkáltak a csapatok, nagyobb koncentrációval és fegyelemmel bravúros pontot szerezhetett volna az Előre.

B.M.

Pénzügyőr SE–Békéscsaba 1912 Előre II 4–3 (0–3)

Budapest, 200 néző
Vezette: Jakab Árpád (Holpár Gergely, Csákó Patrik).
Gólszerző: Pusztai (50.), Biró (54. – 11-esből), Kasza (83.), Varga Ö. (90.), ill. Pap Sz. (15.), Bor (40. – 11-esből), Bónus (45.)
Piros lap: Marik (73.).

Pénzügyőr: Ritzl – Kasza, Bagó, Popovics, Pusztai – Gál M., Balázs, Bartos – Karacs R., Urbin, Bíró Á. Csere: Gálfi, Bogdán, Csigi, Puskás, Varga Ö., Oláh K., Osztovits, Megyeri, Huibert. Vezetőedző: Lászka Balázs.

Békéscsaba: Tóth A. – Szabó Zs., Babinyecz, Sipaki, Bor – Balla, Trescsula – Pap Sz., Bónus, Cservenák – Oláh Á. Csere: Zahorán, Kovács Zs., Boros, Rajsli, Csák, Komáromi, Marik. Vezetőedző: Szenti Zoltán, Nagy Sándor.

Nagy Sándor: – Az első félidőben jó játékkal magabiztos előnyre tettünk szert. A gólokon kívül további helyzeteink is voltak. A második játékrészre sajnos száznyolcvan fokos fordulatot vett a játékunk, azt hittük, hogy megnyertük a mérkőzést, ami nagyon-nagy hiba volt.