Közösségi oldalak

Kultúra

Schoblocher Barbara is zsűrizi a Fülesbagoly Tehetségkutató zenekarait

Martonvásáron zárul az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozat szeptember 17-én. A Fejér megyei kisvárosból indult hét éve a könnyűzenei verseny, majd bővült budapesti, debreceni és keszthelyi helyszínnel, és mára közel 2000 produkció jelentkezett rá. A záróeseményen is rengeteg értékes nyereményt ítél oda a döntősöknek a zsűri, melyben újdonságként ott ül majd Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője.

A tehetségkutatón közel 30 nyereményt adnak át a szervezők. A díjak között szerepel koncert a 2024-es MCC Feszten, a WaldorFeszten, a Tök Jó Fesztiválon, a Barba Negrában illetve fellépés az Elefánt előtt. A Music Fashion egy lemezkiadást, a Zeneszöveg pedig 100 ezer forint értékben merch legyártását ajánlotta fel.

A könnyűzenei versenyen megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt és a legjobb dalszövegírót, akik mind értékes Audio-Technica nyereményekkel gazdagodnak. A MoodMedia háttérzene-szolgáltató jóvoltából az egyik döntős együttes egy dala bekerül nagyjából 500 helyre, köztük telekommunikációs cég üzleteibe, gyorséttermekbe, bútoráruházakba, hipermarketekbe és állateledel boltokba. A kiválasztott szerzemények minimum egy éven át napi rendszerességgel hangzanak el az üzletekben.

A Petőfi Rádió különdíjat oszt ki, amellyel a feltörekvő előadó vagy zenekar országos ismertséghez juthat. A rádió zenei szerkesztősége kiválaszt a négy Fülesbagoly Tehetségkutató döntősei közül egy dalt, előadóit bemutatja, és a szerzeményt rotációban játssza. A győztesnek lehetősége lesz stúdiókoncertet adni a Petőfi LIVE! sorozat keretein belül, és a Petőfi TV Akusztik című produkciójába szintén fellépési lehetőséget lehet nyerni. A győztes részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató nagydöntőjében, ahol a fődíj 4 millió forint.

A versenyre a fulesbagolyalapitvany.hu/tehetsegkutato oldalon lehet jelentkezni. A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd a döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 15-15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek. Az ítészek között olyan elismert zenei szakemberek ülnek, mint Andrásik Remo gitáros, az Öröm a Zene igazgatója, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője, valamint Warnusz Zsuzsa Artisjus-díjas zenepedagógus, zenész.

– Nagyon megtisztelő számomra ez a felkérés! Sokszor emlegetem, hogy sorsfordító találkozások alakították az életem. Az egyik ilyen találkozás épp egy hasonló tehetségkutatón történt, amikor megismertem a későbbi tanáraim, akiknek hála abba az iskolába mentem, ahol megismertem a zenekarom. Én mindenkit arra bátorítok, hogy próbálja ki magát, mert a hasznos nyeremények mellett életreszóló barátságok alakulhatnak. Nagyon várom, hogy jobbnál jobb produkciókat hallhassak

– fogalmazott Schoblocher Barbara.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, az MVM, a Hangfoglaló Program és Martonvásár Önkormányzata támogatásával, 31 zenei szervezet, illetve szereplő partnerségében, a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében. További információ a fulesbagoly.blog.hu oldalon található.