Közösségi oldalak

Kultúra

Európai turnéra indul Azahriah

Európai turnéra indul Azahriah

Azahriah szédületes sebességgel a magyar könnyűzenei szcéna topelőadójává vált. Tavasszal a Papp László Budapest Sportarénát is megtöltötte, novemberben pedig európai turnéra indul.

A még mindig csak huszonegy esztendős Azahriah lépett már fel külföldön: a hollandiai Eurosonic fesztiválon nagy sikert aratott az élő show, amely Magyrországon már a legnagyobb volumenű produkciók közé tartozik.

Erről árulkodik az első Arénás-koncertjének a felvétele is, amit ingyenesen tett elérhetővé és már több mint 1,5 millióan tekintették meg.

A magyar popszakma sok évtizedes kérdése, lehet-e olyan, a mainstream fősodrába tartozó sztár, aki nemzetközileg is releváns előadóvá válik: az első pillanattól nagyon tudatosan építkező Azahriah most ebbe az irányba tesz még egy lépést.

London, Párizs, Berlin, Bécs, Prága, Varsó, Manchester – Azahriah Európa-szerte megmutathatja, ami már a tavalyi nagyszínpados koncert során is kiderült a Szigeten: hogy zenéje nyelvi és országhatárokon átívelő produktum, amely bárhol képes megmozgatni a közönséget. Egy kis popkulturális érdekesség: a turné manchesteri állomásának helyszíne nem más, mint a legendás Factory Club. Előtte viszont nyáron Bősön (június 30-án) és a Gombaszögi Nyári Táborban (július 14-én) is találkozhatnak vele Felvidéken.