Közösségi oldalak

Kultúra

Átadták az önkéntesházat Kétsopronyban

Az önkéntesház az ünnepélyes átadás napján Kétsopronyban 2023. szeptember 3-án. Az önkéntesházat a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) helyi szervezete kormányzati támogatásból, önkéntesek munkájával alakította ki. MTI fotó: Rosta Tibor

Átadták az úgynevezett önkéntesházat vasárnap Kétsopronyban, az intézményt a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) helyi szervezete kormányzati támogatásból, önkéntesek munkájával alakította ki.

Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár az ünnepélyes átadón elmondta: gyönyörű a ház, de nem az épület a lényeg, hanem a közösség. Úgy fogalmazott:

„Magyarország története a magyar családok története, aki magyar családot alapít, magyar jövőt teremt”.

A kétsopronyi önkéntesházat a helyi NOE 2020-ban vásárolta meg a Miniszterelnökségtől kapott 2,5 millió forintos, valamint az önkormányzattól kapott 1 millió forintos támogatásból. Saját forrásból, a Magyar falu programban elnyert több pályázat és rengeteg önkéntes munka segítségével újították fel és alakították ki a közösségi programoknak helyet adó ingatlant – mondta Péterné Novák Krisztina, NOE kétsopronyi szervezetének elnöke.

MTI