Közösségi oldalak

Hírek

Amíg nem tudott magyarul, dalokkal kommunikált Tompos Kátya

Réti Nóra műsorvezető és Tompos Kátya színművész

Otthon a magyar mulatós és az orosz rockzene hatott rá, a baráti társaságban a Take That és a Backstreet Boys pörgött, majd kamaszként beleszerelmesedett a rockoperákba, innen pedig egyenes út vezetett a woodstock-i bandákhoz. Tompos Kátya manapság már mindenféle zenét hallgat, legyen az francia sanzon, klasszikus zene vagy balkáni népzene. A színésznő zenei hatásairól a most indult Privát Lemezjátszó podcast-sorozatban mesél Réti Nórinak.

A Lemezjátszó-programsorozat egy új tartalommal bővült, ez pedig a Privát Lemezjátszó podcast. A most indult, 10 részes szériában olyan művészekkel beszélget Réti Nóri, akiknek bár fontos a zene az életükben, de nem azzal keresik a kenyerüket vagy nem a zenélés a fő bevételi forrásuk. Mind a 10 vendég 5-5 zeneművet mutat meg a műsorvezetőnek, és a dalokon keresztül mesél a zenével való kapcsolatáról. A 10 meghívott között szerepel többek közt Ónodi Eszter, Töröcsik Franciska, Scherer Péter és Mucsi Zoltán. A Privát Lemezjátszó dupla adással indult, az elsőben Tompos Kátya, a másodikban Simon Kornél beszélget Nórival.

Tompos Kátya többek közt arról mesél, hogy amikor elkezdett óvodába járni, többnyire csak oroszul tudott beszélni, közte és a magyar gyerekek közti árkot énekléssel sikerül áthidalni. Orosz édesanyja otthon szülőhazájának rockfelhozatalát hallgatta, édesapja pedig magyar mulatóst, így Kátyát eleinte ezek a zenei hatások érték. A suliban a baráti társaságban a Take That és a Backstreet Boys volt a menő, majd a középiskolai évek elején beszippantották a rockoperák, elsősorban a Jézus Krisztus Szupersztár. Innen pedig egyenes út vezetett a ’60-as, ’70-es évek rockzenéjéhez. Kátya manapság sokfajta zenét meghallgat illetve szeret, legyen az francia sanzon, klasszikus zene vagy balkáni népzene.

De hogy mi az az 5 zenemű, ami a legnagyobb hatással volt eddigi életére, az a Privát Lemezjátszó első adásából itt kiderül:
https://open.spotify.com/episode/1C9a3yHaQjIwiu0p7RdwNo

A Simon Kornéllal felvett beszélgetés pedig itt hallható:
https://open.spotify.com/episode/69RTIhrik1TT81oHn2w595