Közösségi oldalak

Hírek

53 éve született Molnár Csilla Andrea

Fotó: Nemzeti Fotótár

A kaposvári születésű hölgy 1985-ben nyerte meg a Magyarország Szépe versenyt, hónapokkal később azonban saját kezével vetett véget életének.

1985-ben fél évszázad után először rendeztek Magyarországon szépségversenyt. Azonban az 1985-ös Magyarország Szépe, Molnár Csilla kilenc hónappal győzelme után véget vetett életének. A szépségkirálynő 1969. január 20-án született Kaposváron, de Fonyódon élt szüleivel és öccsével.

A versenyre 16 és 27 év közötti, 160 centiméternél magasabb hajadonok jelentkezését várták. Csilla azt nyilatkozta, hogy egy osztálytársa javaslatára nevezett be. Csupán játéknak indult, akkor a 16 éves fiatal még nem gondolta, hogy nyerhet. A kétezer jelentkezőből több mint hatszázat hívtak be az 1985-ös verseny elődöntőibe, amelyeket az ország több pontján rendeztek meg. Innen Molnár Csilla elsőként jutott tovább holtversenyben, a középdöntőn pedig negyedik helyezést ért el. Október 5-én a a budapesti Kongresszusi Központban rendezték meg a döntőt. A döntőbe jutott 25 lány közül pedig a kaposvári lány, aki még le akart érettségizni és kozmetikusnak akart tanulni, messze a legmagasabb pontszámot kapta.



Ezzel egy Pierre Cardin kosztümöt, egy három napos bécsi utat, ajándékcsomagot, valamint a Centrum ötvenezer forintos reklámszerződés-ajánlatát nyerte el, amelyet később nem fogadott el. Egy kairói utazás is szerepelt a díjak között, ám ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy édesapja ellenzi az ajánlatokat, és vele kell egyeztetnie. Az útra végül nem jutott el. De hogy eleget tudjon tenni a győzelemmel járó kötelességeknek, magántanuló lett belőle.

Elindulhatott az 1986-os Miss Európa versenyen is, ahol összesen 24 versenyző vett részt. A felkészítést Münchenben tartották, a versenyt pedig február 18-án rendezték Máltán. A pontszámok alapján az első helyen végzett, de a második és a harmadik helyen is holtverseny alakult ki, így az öt versenyzőt újra rangsorolta a zsűri, a magyar szépség végül a harmadik helyet hozta el.

Fotó: Nemzeti Fotótár

A gimnazista lány 1986. július 10-én, apja szívgyógyszeréből huszonnégyet vett be, és a kiérkező mentők sajnos már nem tudták megmenteni. Búcsúlevelében azt írta, hogy nem bírja tovább, bocsássanak meg neki, és hogy szereti az édesapját. Halálhíre az 1985-ös Miss Hungary középdöntőjének idején érkezett. A versenyt leállították, és legközelebb csak 1989-ben rendeztek magyar szépségversenyt.

Emlékét a róla készült fotók mellett dalok, könyvek és filmek is őrzik. Mind közül talán a leghíresebbek Homonyik Sándor Álmodj, királylány című dala, és az Első emelet Szépek Balladája.