Közösségi oldalak

Külföld

Több mint 40 ember meghalt és mintegy 130 megsebesült a moszkvai lövöldözésben

Lövöldözés történt pénteken az északnyugat-moszkvai Crocus City Hall koncertteremben, legalább három maszkos férfi nyitott tüzet, többen meghaltak. Helyszíni beszámolók szerint az épület kigyulladt.

“Legalább hárman, rontottak be a CroCusz City Hall koncertközpontba és automata fegyverekkel tüzet nyitottak. vannak áldozatok” – írja a RIAN helyszíni tudósítóra hivatkozva.

A hírügynökség szerint “ezután gránátot vagy gyújtóbombát dobtak, aminek következtében tűz ütött ki”. “Az emberek, akik a csarnokban voltak, a földre feküdtek, hogy megmeneküljenek a lövöldözéstől, körülbelül 15-20 percig feküdtek, majd kúszva kezdtek kijutni. Sokaknak sikerült kijutniuk” – mondta.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője:

A moszkvai Crocus City Hall helyszínén történt szörnyű tragédia után az orosz külügyminisztériumba a világ minden tájáról érkeznek részvétnyilvánító telefonhívások. A leghatározottabban elítélik ezt a véres terrortámadást, amely az egész világ szeme láttára történt.

Medvegyev: halál a halálért

Ha megállapítást nyer, hogy a kijevi rezsim terroristáiról van szó, akkor nem lehet velük és ideológiai inspirálóikkal másként bánni. Mindannyiukat meg kell találni és kíméletlenül el kell pusztítani őket, mint a terroristákat. Beleértve annak az államnak a tisztviselőit is, amelyik ilyen atrocitást követett el. Halál a halálért

– írta Dmitrij Medvegyev a Telegramon.

RSS Sportklub hírei

YouTube csatorna