Közösségi oldalak

Külföld

Megkezdődött a kitermelés a kelet-szibériai Kovikta gázmezőn

Megkezdődött kitermelés szerdán a legnagyobb kelet-szibériai gázmezőn, a Koviktán.

Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki a munkafolyamatot videokapcsolaton keresztül indította be, azt mondta, hogy mező kitermelhető készletei elérik az 1800 milliárd köbmétert. Az energiaforrásnak a Jakutföldről az orosz Távol-Keletre és Kínába vezető Szibéria Ereje gázvezeték eddig meglévő szakaszáig való eljuttatásához 800 kilométer csövet fektettek le.

Putyin szerint ezzel a csővezeték-rendszer hossza meghaladja a háromezer kilométert. Az elnök szerint a mező kitermelésének beindítása komoly lendületet ad az ország keleti régiói fejlődéséhez és új munkahelyeket teremt.
Alekszej Miller, a Gazprom igazgatótanácsának elnöke a mező megnyitását a kelet-szibériai és távol-keleti gáztermelés és -szállítás legnagyobb komplexuma elindításának nevezte.

A Kovikta mező 1800 milliárd köbméter földgázt és 65,7 millió tonna gázkondenzátumot rejt. A Szibéria Ereje gázvezeték eléréséhez megépített Kovikta-Csajanda vezetékszakasz hossza 804 kilométer. A jakutföldi Csajanda mezőtől a kínai határon lévő Blagovescsenszkig vezető csőszakaszt 2019-ben helyezték üzembe.

MTI

YouTube csatorna

RSS Sportklub hírek

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!