Közösségi oldalak

Külföld

Kisiklott egy Sopronból induló vonat Bécs közelében, halálos áldozat is van

Fotó: heute.at

Az első információk szerint a vonat Sopronból Pozsony felé tartott, a baleset nem sokkal Münchendorf után történt. A vonat motorja és a mögötte haladó kocsi kisiklott, és körülbelül 100–150 métert csúszott a töltésen – jelentette Stefan Loidl rendőrségi szóvivő. A baleset okáról egyelőre semmit nem lehet tudni – a szabotázstól kezdve a műszaki hibákon át az emberi hibákig minden lehetséges.

Az osztrák államvasutak közlése szerint a szerencsétlenség röviddel 18 óra után történt a pottendorfi vonalon. A szerencsétlenségben egy ember életét vesztette, hárman súlyos, 11-en pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. Több mint hetven utast pedig a közelben felállított egészségügyi sátorban láttak el

– közölte Andreas Zenker, az alsó-ausztriai Vöröskereszt szóvivője.

A mentőegységek nagy erőkkel vonultak a helyszínre, négy mentőhelikopter is bevetésen volt. A balesetet sérülés nélkül átvészelő utasokat az alsó-ausztriai vöröskereszt münchendorfi segélyközpontjába szállították. A Kurier arról számolt be, hogy a három súlyos sérült között volt a mozdonyvezető is, akit mentőhelikopterrel szállítottak a meiedlingi baleseti kórházba.

Magyar érintettje is van a bécsi vonatbalesetnek

Híradó.hu információi szerint egy 52 éves magyar mozdonyvezető is a vonaton volt, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Hétfőn a helyi lapok azt közölték, hogy a magyar mozdonyvezetőt mentőhelikopterrel szállították a meiedlingi baleseti kórházba.

Forrás: heute.at

YouTube csatorna

RSS Sportklub hírek

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!