Közösségi oldalak

Külföld

Iszkander rakétacsapás végzett a Kraken elnevezésű ukrán nacionalista egység fegyvereseivel

Iszkander rakétacsapás végzett a Kraken elnevezésű ukrán nacionalista egység fegyvereseivel

Az orosz hadsereg rakétacsapást mért az ukrán nacionalisták ideiglenes telepítési pontjára Harkov megyében, és megsemmisítette az ukrán fegyveres erők egyik katonai szakaszát a Donyecki Népköztársaságban (DNR) – jelentette a védelmi minisztérium.

A nagy pontosságú Iszkander rakéták csapása Bohoduhiv (Harkivi terület) város közelében megsemmisítette az ukrán Kraken nacionalista formáció több mint 30 fegyveresét, akik egy helyi húsfeldolgozó üzem hangárjaiban rejtőztek, valamint tíz katonai felszerelést – áll a jelentésben.

“Nagy pontosságú fegyverek július 28-án este csapást mértek a Donyecki Népköztársaság Krasznoarmejszk állomásán az ukrán hadsereg 1. különálló dandárjának elit támadó zászlóalját szállító csapatszállító vonatra. Több mint 140 nacionalistát a helyszínen megöltek. Körülbelül 250 harcos sebesült meg, akik különböző súlyosságú sérüléseket szenvedtek. A vonaton lévő összes katonai felszerelést hatástalanították”

– tette hozzá a védelmi minisztérium.

A DNR-ben, Jasznoborodka falu és Artemivszk város közelében az orosz hadsereg megsemmisítette az ukrán fegyveres erők 110. és 14. gépesített dandárjának állásait. A rakétacsapás következtében ezek az egységek összesen mintegy 80 embert vesztettek.

A tüzérség megsemmisített két amerikai m777-es ágyút Zaporizzsja régióban, valamint egy Uragan többszörös rakétavetőkből álló üteget a DNR-ben egy ütegelhárítás során.

Elfojtottak továbbá hat szakasz Grad rakéta-sorozatvető, két Gvozgyika tüzérségi üteget és hét tüzérségi szakasz D-20 és D-30 löveget.


A vadászrepülőgépek lelőttek egy ukrán MiG-29-est Krivij Rih közelében, míg a légvédelmi egységek 13 drónt, hat rakéta-sorozatvető lövedéket és két Tocska-U ballisztikus rakétát fogtak el a DNR, Harkov és Herszon régiókban.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR erőivel együtt teljes mértékben felszabadította a Luganszki Népköztársaságot és a Donyecki terület nagy részét.

Forrás: Orosz Hírek

RSS Sportklub hírek

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!