Közösségi oldalak

Külföld

Idén is megtartották Oroszországban a Győzelem napi díszszemlét a Vörös téren

Idén is megtartották Oroszországban a Győzelem napi díszszemlét a Vörös téren

A moszkvai Vörös téren idén is megtartották a Szovjetunió náci Németország felett az 1941-1945-ös Nagy Honvédő Háborúban aratott győzelmének 78. évfordulója alkalmából rendezett katonai díszszemlét.

A felvonulás a díszőrség zászlós csoportjának felvonulásával kezdődött, amely az orosz nemzeti zászlót és a legendás Győzelmi zászlót vitte át a Vörös téren. A győzelmi zászlót 1945 májusában a szovjet 150. Idrica lövészhadosztály katonái tűzték ki a Reichstag fölé.

Vlagyimir Putyin orosz elnök, háborús veteránok és vendégek a Vörös tér központi díszszemléről nézték a felvonulást.Az idei orosz győzelem napi díszszemlét a moszkvai Vörös téren több mint 8000 katona, köztük az ukrajnai különleges katonai művelet 530 harcosa és 125 haditechnikai eszköz vett részt.

A győzelem napi díszszemlét hagyományosan egy legendás T-34-es harckocsi vezeti a gépesített oszlopot. A katonai díszszemlén Tigr-M páncélozott járművek, BTR-82A páncélozott személyszállító járművek, Bumerang gyalogsági harcjárművek, Iszkander-M taktikai rakétarendszerek, Sz-400 Triumf légvédelmi rakétarendszerek és Jarsz interkontinentális ballisztikus rakéta (ICBM) indítórakéták is részt vettek.

RSS Sportklub hírek

YouTube csatorna

RSS Időjárás

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!