Közösségi oldalak

Külföld

Hatvanra emelkedett a moszkvai terrortámadás halálos áldozatainak száma

Hatvanra emelkedett a moszkvai terrortámadás halálos áldozatainak száma

Hatvanra emelkedett a halálos áldozatok száma egy Moszkva melletti teltházas zenei szórakozóhelyen elkövetett borzalmas terrortámadásban

– közölte az orosz Nyomozó Bizottság szombat hajnalban. Egészségügyi tisztviselők szerint közel 150 sebesült van, köztük több gyermek.

Ismeretlen fegyveresek péntek este megrohamozták a krasznogorszki Crocus City Hall-t, és tüzet nyitottak az előadásra érkezett emberekre.

A támadás során az épületet felgyújtották. A terroristák sorsa egyelőre tisztázatlan, a kommandósok és a nemzeti gárda reagált a támadásra.

A nyomozók az éjszaka folyamán tovább folytatták a holttestek kiemelését, és arra figyelmeztettek, hogy a halálos áldozatok száma tovább nőhet. Szvetlana Petrenko, a Nyomozó Bizottság szóvivője elmondta, hogy törvényszéki szakértők gyűjtik a tárgyi bizonyítékokat és tanulmányozzák a biztonsági kamerák felvételeit.

A közösségi médiában közzétett videók szerint legalább öt fegyveres volt. Megölték a biztonsági őröket, majd válogatás nélkül tüzelni kezdtek az előcsarnokban tartózkodó emberekre. A támadók egy csoportját filmre vették, amint a koncertteremben lövöldöznek a zenei nézőtéren.

Forrás: oroszhirek.hu