Közösségi oldalak

Külföld

Három kelet-európai ország lezárta légterét az oroszok előtt, Lavrovék viszont ezt nem fogják annyiban hagyni

A Kreml „ellenséges akciónak” minősítette három kelet-európai ország lépését, amellyel megakadályozták, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Szerbiába repüljön. A három ország nyilvánvalóan nem számított arra, hogy azonnal megérkezik Putyin büntető figyelmeztetése.

Lavrov hétfőn Belgrádban beszélt volna Aleksandar Vučić szerb elnökkel, de kénytelen volt lemondani a látogatását, miután a Szerbia környéki országok – Bulgária, Észak-Macedónia és Montenegró – lezárták légterüket a repülőgépe előtt.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Fotó: AP/Alexander Zemlianichenko

Az orosz külügyminiszter példátlannak nevezte a lépést, és azt mondta, inkább meghívja szerb kollégáját, hogy látogassa meg Moszkvában.

„Ha az orosz külügyminiszter szerbiai látogatását nyugaton egyetemes méretű fenyegetésnek tekintik, akkor nyugaton a dolgok egyértelműen nagyon rosszak”

– mondta Lavrov.

A három kelet-európai ország most azt találgatja, mi következik abból, hogy Oroszország hivatalosan is ellenséges akciónak nevezte a légtérzárat.

YouTube csatorna

Médiapartnerek
Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!