Közösségi oldalak

Külföld

Carlson: a NATO háborút akar Oroszországgal, ami elpusztítja az Egyesült Államokat és Magyarországot

Az észak-atlanti szövetség háborút akar Oroszországgal, ami elpusztítaná az Egyesült Államokat és valószínűleg Magyarországot is – jelentette ki Tucker Carlson ismert amerikai újságíró, aki csütörtökön Orbán Viktor magyar miniszterelnök politikai tanácsadójával, Orbán Balázzsal készített interjút tett közzé honlapján.

A magyar politikus szerint országa „a NATO és Oroszország közötti heves háborúba kerülhet”, ezt a forgatókönyvet a „lehető legrosszabb dolognak” nevezte. „És senki, senki nem akarja ezt, de senki sem elég erős ahhoz, hogy megakadályozza”

– tette hozzá a magyar miniszterelnök tanácsadója.

„De minden, amit tesznek, azt mutatja, hogy valódi háborút akarnak Oroszországgal, ami elpusztítja az Egyesült Államokat és valószínűleg Magyarországot is”

– válaszolt vissza Tucker.

Korábban a The Wall Street Journal arról számolt be, hogy a NATO szerint a közeljövőben nem valószínű egy szomszédos NATO-ország elleni „teljes orosz invázió”. A 2023. júliusi vilniusi csúcstalálkozón a NATO vezetői Oroszországot „a legjelentősebb és legközvetlenebb biztonsági fenyegetésnek” nevezték, amikor jóváhagyták a hidegháború vége óta az első védelmi tervet a közvetlen konfliktusra Oroszországgal.

Március végén Vlagyimir Putyin orosz elnök képtelenségként utasította el a Nyugat ismételt állításait, miszerint Moszkva háborút tervez a NATO ellen. Szerinte a téma ismételgetésével a nyugati politikusok csak még több pénzt csalnak ki a lakosságból a hadiipari komplexum javára.

Oroszhirek.hu