Közösségi oldalak

Külföld

Az ukránok most a Török Áramlat ellen akartak merényletet elkövetni

Az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat, az FSZB közölte, hogy meghiúsított egy ukrán szabotázst, amelynek célpontja a Törökországba tartó orosz tenger alatti gázvezeték volt. A közlemény szerint a rajtaütés során mágneses aknákat, műanyag robbanószerkezeteket és egyéb bizonyítékokat foglaltak le.

Több, “a terrortámadás előkészítésében és anyagi támogatásában részt vevő” orosz állampolgárt őrizetbe vettek – közölte az FSZB. Közölte, hogy az akció során felfedezték a szervezők és az ukrán különleges szolgálatok közötti kommunikációt. Kijev állítólag utasításokat adott arra vonatkozóan, hogy az oroszországi Volgográdi területen pontosan hol kell elhelyezni a bombát a Déli Áramlat gázvezeték megbénítására.

Az FSZB olyan képeket tett közzé, amelyeken a gyanúsítottak letartóztatása, valamint a bombákról, robbanószerekről, detonátorok láthatók. A közlemény szerint az ügynökök 593 000 rubelt (kb 3,8 millió HUF) foglaltak le a gyanúsítottaktól.

Szeptember közepén az FSZB arról számolt be, hogy elfogtak egy ukrán ügynököt és több bűntársát, akik állítólag bombát akartak elhelyezni egy olyan létesítménynél, amelyen keresztül orosz földgázt exportálnak Törökországba. Magas rangú orosz tisztviselők később megerősítették, hogy a Fekete-tenger alatt átvezető Török Áramlat volt a célpont.

Forrás: oroszhirek.hu