Közösségi oldalak

Külföld

Az oroszok bocsánatkérést várnak az EU-tól a Szputnyik V vakcinával kapcsolatos kijelentésekért

Bocsánatkérést vár Oroszország az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vezetőjétől, aki felszólította az Európai Unió tagállamait, hogy addig ne használják az orosz Szputnyik V vakcinát, amíg az EMA nem regisztrálta az oltóanyagot – írja a Reuters. Christa Wirthumer-Hoche vasárnap, egy osztrák talkshow-ban beszélt erről, hozzáfűzve, hogy a tagországoknak nem lenne szabad zöld jelzést adniuk a Szputnyik V használata előtt.

Az orosz vakcinát eddig a világ 46 országában használják, köztük abban a Szlovákiában is, amelynek miniszterelnöke, Igor Matovič közösségi oldalán ment neki az Európai Gyógyszerügynökség vezetőjének:

Mindannyian nagyon örülnénk, ha végre az EMA-ban is a hét minden napján 24 órában dolgoznának, és három hónap helyett három hét alatt sikerülne az új vakcinák regisztrációja. Itt ugyanis életekről van szó

– idézi a Körkép a kormányfő Facebook-posztját.

Koronavírus elleni oltást kap egy férfi 2021. január 27-én, Pozsonyban. Fotó: Radovan Stoklasa / Reuters

Ami Oroszországot illeti, Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője sajnálatosnak nevezte Christa Wirthumer-Hoche nyilatkozatát, a Szputnyik V fejlesztői pedig a Twitteren követelnek bocsánatkérést, azt írva, politikai beavatkozás állhat a háttérben.

index.hu

RSS Sportklub hírek

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!