Közösségi oldalak

Hírek

Zivatarok tarkíthatják, de tovább tart a nyárias idő

Nyári naplemente Szeghalom határában. Fotó: Erdős Csaba

Hétfőn gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják meg a napos időt. Délután a Dunántúlon megnövekszik a felhőzet és a késő délutáni, esti órákban záporok, zivatarok érkezhetnek nyugatra és északra, késő este pedig a keleti területekre. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban 14-20 fok között alakulnak a minimumok. Délután pedig 29-35 fok közé melegszik a levegő.

Kedden egy hidegfront éri el térségünket, melynek hatására több helyen előfordulhat zápor, zivatar, főként az északi, északnyugati tájakon lehetnek hevesebb események. A szél zivatarok környezetében támadhat fel. A csúcshőmérséklet 25-34 fok között alakulhat, délkeleten lesz a legmelegebb.

Szerdán erősen gomoly- és fátyolfelhős lesz felettünk az ég, és több helyen alakulhatnak záporok, zivatarok. Délután nyugat felől fokozatosan kitisztul az ég, megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél többfelé viharossá fokozódik. Napközben 20-27 fok között alakulhatnak a maximumok.

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős időben még északkelen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A nyugatias szél veszít erejéből, de még több helyen megerősödhet. A csúcshőmérséklet 21-27 fok közé esik vissza.