Közösségi oldalak

Hírek

Visszatér a kánikula, tartós lesz a hőség

Visszatér a kánikula, tartós lesz a hőség

Többnyire derült, napos, csapadékmentes időre számíthatunk. Vasárnap elsősorban északkeleten zavarhatják gomoly- és fátyolfelhők a napsütést, de hétfőn is lehetnek fátyolfelhők az égen. Vasárnap az északnyugati, északi szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, majd estétől mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között alakul, ugyanakkor a városokban, vízpartokon ennél enyhébb, a hidegre érzékeny helyeken hűvösebb is lehet a hajnal.

Hétfőn friss lesz a reggel, a derült, szélcsendes völgyekben 5 fok közelébe csökkenhet a hőmérséklet, majd napközben 27-32 fokig melegszik a levegő. A napsütést leginkább fátyolfelhők szűrhetik, esni sehol sem fog.

Kedden tovább melegszik az idő, országossá válik a kánikula. A napsütést csak kevés felhő zavarhatja, és a szél is csak helyenként élénkülhet meg. Bár a reggelek még viszonylag frissek lesznek.

Szerdán már egyre többfelé meghaladjuk a 35 fokot.

Csütörtökön ugyan egy gyenge hidegfront hozhat többfelé feltámadó északnyugati szelet és helyenként záport, zivatart, viszont nagy lehűlés nem várható

Pénteken várhatóan csupán 2-3 fokkal mérséklődhet a hőség.

A napos időben 10 és 16 óra között továbbra is országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, így ha tehetjük, kerüljük a közvetlen napfényt, viseljünk szalmakalapot, napszemüveget, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel is védekezhetünk a leégés ellen. Ne feledkezzünk meg a megfelelő folyadék-utánpótlásról sem, a nagy melegben célszerű napi 3-4 liter cukor-, koffein- és alkoholmentes folyadékot fogyasztani.