Közösségi oldalak

Hírek

Visszaélt a bizalommal, büntetőeljárás indult ellene

Nagymamája nevében kötött szerződéseket egy mobilszolgáltatóval egy békéscsabai férfi. Az ellene csalás miatt indított büntetőeljárás iratait a rendőrség továbbította az ügyészségnek.

Több mint 2 millió forint kárt okozott egy békéscsabai férfi azzal, hogy nagymamája nevében kötött szerződéseket egy mobilszolgáltatóval. Először arra kért meghatalmazást az idős nőtől, hogy meghosszabbíthassa az ő előfizetésének a hűségidejét, mert úgy hozzá tudott jutni egy új telefonhoz. Azt mondta a nagymamának, hogy az új készülék költségét nem neki kell majd fizetni, oda fogja adni neki a részletekre a pénzt.

Ez azonban nem így történt, ráadásul további négy készülék került a hozzájuk tartozó előfizetésekkel együtt a nő nevére. Az unoka beismerte, hogy a nagymama adataival szerződött, a részleteket és az előfizetések számláit nem fizette, a telefonokat eladta. A Gyulai Rendőrkapitányság a 29 éves férfit csalás bűntett elkövetésével gyanúsítja. Az ellene indított nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. április 5-én megküldték az ügyészségnek – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.