Közösségi oldalak

Hírek

Vádemelés a két marihuánát termesztő férfi ellen

Termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 34 éves büntetlen előéletű kondorosi és egy 56 éves büntetlen előéletű kardosi férfival szemben, akik marihuánát termesztettek.

A kondorosi férfi 2023. év tavaszán arra bírta rá ismerősét, a kardosi férfit, hogy segítsen neki kábító hatású hatóanyagot tartalmazó kendernövények termesztésében. Megállapodásuk alapján a kardosi férfi szándékosan segítséget nyújtott társának azzal, hogy a saját tulajdonát képező, kardosi tanyáját a másik férfi rendelkezésére bocsátotta a kannabisz növények termesztése céljából. A kondorosi férfi 2023 áprilisában a tanyaépület hátsó fala mögötti részen fűkaszával és sarlóval kitakarította a gazos területet, majd ott 9 darab kannabisz növény magot ültetett el abból a célból, hogy a későbbiek során belőlük kifejlődött kannabisz növényegyedekből a saját fogyasztását biztosítsa.

Az elültetett magokból 9 tő növényegyed fejlődött ki, amelyeket a kondorosi férfi heti-kétheti rendszerességgel öntözött, gondozott, illetőleg társa az ingatlan rendelkezésre bocsátása mellett abban is segítséget nyújtott neki, hogy néhány alkalommal ő is megöntözte a növényeket. A Szarvasi Rendőrkapitányság nyomozói 2023. július 20-án foganatosítottak kutatást a tanyán, melynek során lefoglalásra került a 9 tő kannabisz növényegyed. Ugyanaznap a kondorosi férfi lakóhelyét is átkutatták; ennek során csekély mennyiségű, kannabiszból származó zöld színű növényi ágvégződést találtak, melyet a férfi a saját fogyasztása céljából tartott a birtokában.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a terhelteket az ügy iratai alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésével próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, kobozza el tőlük a nyomozás során lefoglalt kábítószert és kötelezze őket a nyomozás során felmerült, 810.000.-Ft-ot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.