Közösségi oldalak

Hírek

Ügyészségen az internetes csaló ügye

Interneten keresett ritka motoralkatrészeket egy Békés megyei férfi. Valaki felhívta és megígérte neki, hogy beszerzi amire szüksége van, de ez nem történt meg annak ellenére sem, hogy előre fizetett. A rendőrök a csalás gyanúsítottját azonosították és az ügyének vizsgálatát befejezték.

Motoralkatrészeket szeretett volna vásárolni 2019 novemberében az interneten egy Békés megyei férfi. Különböző fórumokba írta be, hogy mikre lenne szüksége. A bejegyzései alapján kapcsolatba került egy férfivel, aki megígérte neki, hogy a viszonylag ritkának számító alkatrészeket Olaszországból beszerzi.

Előre kért 77 ezer forintot, amit a nagyszénási férfi el is küldött, a megvásárolt dolgokat azonban nem kapta meg. Többször váltott üzenetet és videóhívásban is egyeztetett az eladóval, de utóbb kiderült, hogy az idegen csak hitegette őt, nem intézett semmit. Volt, hogy azt állította, már feladta a csomagot, de az erről szóló igazolásról nem tudott fotót küldeni. Máskor arra hivatkozott, hogy külföldön van, ezért nem tud intézkedni, de amint hazaér, feladja a csomagot.

Több hónap után azonban elismerte, hogy nem szerezte be az alkatrészeket, de a pénznek csak kevesebb, mint a felét küldte vissza. Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei azonosították a csalással gyanúsítható 39 éves jáki férfit, aki kihallgatásán elismerte, hogy a pénzt megkapta, de nem teljesítette azt, amiben a nagyszénási férfivel megállapodtak. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. július 2-án továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.