Közösségi oldalak

Hírek

Ügyészségen a Békéscsabán piásan balesetező sofőr ügye

Ittasan vezető férfi okozott balesetet Békéscsabán. Elmondása szerint gyalog is mehetett volna, de rossz döntést hozott, autóba ült. A rendőrség az ügyének vizsgálatát befejezte.

Két személygépkocsi ütközött össze 2022. július 2-án 10 óra előtt néhány perccel Békéscsabán, a Szabolcs utcában. Az egyik autó vezetője balra, a Tinódi utcába akart bekanyarodni, de nem engedte el a neki szemből érkező, egyenesen haladó autóst. A balesetben senki nem sérült meg, az elsőbbségadást elmulasztó autósról azonban kiderült, hogy ittasan vezetett. A férfi előző nap késő estig a barátjánál, a baleset reggelén pedig egy kocsmában sörözött.

Ittassága miatt elküldték otthonról, és ő nem gyalog, hanem kocsival indult el. A rendőrségi eljárás során készült szakértői vélemény szerint súlyosan ittas állapotban volt, amikor balesetet okozott. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 49 éves békéscsabai férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétséggel gyanúsítja. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a nyomozás iratait 2022. augusztus 23-án továbbították az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.