Közösségi oldalak

Hírek

Több Békés megyei helységben is érezték a kora esti földrengést

Több Békés megyei helységben is érezték a kora esti földrengést

Az első becslések szerint 5-ös magnitúdójú földrengés keletkezett Romániában, Aradtól 12 kilométerre június 6-án, helyi idő szerint 19.26 perckor. A földmozgás hatásait Magyarország több pontján is érezni lehetett – közölte az ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium.

„Obszervatóriumunkba Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Károkról egyelőre nem érkezett jelentés”

– írták.

Kedd este hosszú másodperceken át rengett a föld Erdélyben. Kolozsváron nagyon erősen érződött a rengés, amelyet még a Szilágyságban is érzékeltek – jelentette a Maszol.

Az Android Earthquake Alerts System alapján a földrengés epicentruma Aradtól 17 kilométerre volt, a rengés pedig 5-ös erősségű volt. Románia mellett Magyarországon, Horvátországban és Szerbiában is érződött.

Az Országos Földtani Intézet tájékoztatás alapján a Richter-skála szerinti 5,2-es erősségű volt a rengés.

RSS Sportklub hírek

YouTube csatorna

RSS Időjárás

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!