Közösségi oldalak

Hírek

Tizennyolc határsértő egy kisbuszban Békéscsaba határában

Békéscsaba határában, a 44-es számú főúton 2021. szeptember 1-jén 10 óra 45 perckor lakossági jelzést követően ellenőriztek a rendőrök egy Gyula felől Békéscsaba irányába tartó szerb honosságú kisbuszt. A járművet egy szerb férfi vezette és tizennyolc külföldi utazott vele.

Az utasok szír, illetve iraki állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök előállítják őket a Gyula Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük. A kisbusz embercsempészéssel gyanúsítható szerb sofőrjét a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra állítják elő, ahol az ügyben büntetőeljárás indul – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.