Közösségi oldalak

Hírek

Tízből heten megnéznék az Orbán-Márki-Zay vitát

Tízből hét megkérdezett valószínűleg megnézne egy miniszterelnök-jelölti vitát Orbán Viktor és Márki-Zay Péter között, derül ki a Publicus Intézet Népszava megbízásából készített kutatásából. Az emberek kétharmada bizonyosan megnézné, további 5 százalékuk pedig valószínűleg leülne a tévé elé,

Az ellenzéki szavazók 93 százaléka szeretné látni a vitát, míg a kormánypárti szavazóknak csak alig több mint fele.

A megkérdezettek nagyjából harmada ért egyet azzal a magyarázattal, hogy Orbán azért nem akar vitázni, mert a parlamentben épp eleget teszi ezt, illetve mert szerinte pontosan lehet tudni, mit és miért csinál a kormány, ezért felesleges egy újabb fórumot létrehozni erre. A megkérdezettek több mint fele viszont ezt nem tartja megfelelő indoknak –a kormánypárti szavazók 78 százaléka viszont igen.

Lakóhely szerint is nagyban eltérnek a vélemények: minél kisebb egy település, annál többen értenek egyet a kormányzati narratívával.

A válaszadók harmada szerint a miniszterelnök fél, hogy kellemetlen témák kerülhetnek szóba, 29 százalékuk szerint viszont a vereségtől tart, míg 20 százalék úgy véli, a miniszterelnök nem akar egyenlő félként mutatkozni Márki-Zay Péterrel.

Forrás: 24.hu