Közösségi oldalak

Hírek

Tiltakozik a Párbeszéd a kiemelt beruházások ellen

A Párbeszéd azt követeli, hogy ne legyen több kiemelt beruházás, és törvénymódosító javaslattal kezdeményezni fogja a kiemelt beruházásokról szóló törvény eltörlését – közölte a párt közösségi oldalán közzétett vasárnapi sajtótájékoztatóján a Párbeszéd társelnöke.

Szabó Rebeka ezeket a beruházásokat rendkívül károsnak nevezte, mert szerinte nem kímélik a környezetet, nem veszik figyelembe az önkormányzatok építési szabályait, gyakran a műemlékvédelmi szempontokat sem. 2010 óta csaknem 3 ezer kiemelt beruházás kapott engedélyt országszerte – tette hozzá.
Az ellenzéki politikus szerint a kiemelt építkezések a Fidesz politikáját jelképezik, mert egyik sincs tekintettel a helyiek érdekeire.

Zugló-Alsórákos önkormányzati képviselőjelöltje a Párbeszéd nevében a Bosnyák téri kiemelt beruházás ellen szólalt fel. Kökény Dalma a sajtótájékoztatón megígérte, hogy folytatják az építkezés elleni aláírásgyűjtést, megválasztása esetén pedig ő maga a képviselő-testületben is tiltakozni fog.

Sok jó terv valósulhatott volna meg, de a kormány magához vonta a területet, és „betonmonstrumok” építésével megkeseríti az itt lakók életét. Nekik ugyanúgy nem volt beleszólásuk a tervekbe, ahogy az önkormányzatnak sem – mondta a Párbeszéd helyi politikusa.

MTI