Közösségi oldalak

Hírek

Szén-monoxid-mérgezést okozott a gázszerelői tudatlanságával egy férfi Csorváson

Propán-bután gázpalackra kötött egy főzőlapot és egy vízmelegítőt egy férfi Csorváson annak ellenére, hogy mindkét készüléket csak földgázzal lehetett volna üzemeltetni. A házban lakó egyik gyermek szén-monoxid-mérgezést szenvedett. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy 15 éves lány 2020. december 6-án Csorváson, egy lakóház fürdőszobájában. A helyiségben propán-bután gázpalackról üzemelt egy olyan vízmelegítő, amelyet csak földgázzal lehetett volna működtetni. A házban feleségével és hét gyermekkel élő férfi kihallgatásán elismerte, hogy a készüléket, illetve a konyhában használt, szintén földgázzal üzemeltethető főzőlapot ő kötötte PB-gázpalackra.

A vízmelegítő égésterében a szabálytalan működtetés miatt korom rakódott le, majd a tökéletlen égés következtében szén-monoxid keletkezett, ez okozta a lány rosszullétét. A család többi tagjának nem esett baja, de ők is veszélyben voltak. A férfit a Békéscsabai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség a büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. június 30-án továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.