Közösségi oldalak

Hírek

Simonka György: Gyógyszereket szedek, emiatt lettem rosszul

Simonka György azt állítja, hogy szó sem volt ivásról.

Máskor is volt már ilyen, egy meglévő betegség áll a háttérben, amire gyógyszereket is szedek, emiatt lettem rosszul a parlamentben. A betegségem részleteiről nem szeretnék nyilatkozni, ki fogok mászni ebből, ahogy máskor is kimásztam – mondta a Blikknek Simonka György fideszes országgyűlési képviselő. Az követően szólalt meg, hogy a Jobbik arról írt, hogy szerintük Simonka György „illuminált állapotban tisztelte meg” az országgyűlést hétfőn.

Simonka a lapnak azt mondta, hogy szó nincs ivásról. Tervei szerint a következő, november elején esedékes parlamenti ülésre valószínűleg bemegy, ha orvosa engedi.

A Fidesz-frakció az ügyről korábban azt írta, hogy a képviselő nem érezte jól magát, ezt jelezte a frakcióvezetésnek, és engedélyt kapott, hogy hazamenjen.

Simonka György a hétfői plenáris ülésen meglehetősen furcsán viselkedett. Úgy tűnt, mintha a fideszes képviselő alkohol vagy valamilyen más tudatmódosító szer befolyása alatt lett volna az alatt a néhány perc alatt, amíg délután fél 2 körül az ülésteremben tartózkodott, végül frakciótársa, Kovács Sándor kísérte ki a teremből.

A parlamenti közvetítésben 1:28:51-nél Kállai Mária (Fidesz) felszólalása alatt látható, hogy Simonka zavaros tekintettel néz maga elé.

Simonka láthatóan illuminált állapotban „tisztelte meg” az országgyűlést. Már a belépője is meglehetősen ingatagra sikeredett, a képviselő ugyanis majdnem elesett

– írta közleményében a Jobbik-frakció.

Jakab Péter pártelnök pedig Facebook-oldalán jelezte, hivatalosan is kezdeményezi Kövér László házelnöknél, vizsgálja ki, mitől dülöngélt Simonka György a Parlamentben úgy, hogy végül egy másik fideszes képviselő jobbnak látta kikísérni.