Közösségi oldalak

Hírek

Sikkasztás miatt emelt vádat egy 41 éves balmazújvárosi férfi ellen a Gyulai Járási Ügyészség

A Gyulai Járási Ügyészség 5 rendbeli üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat egy 41 éves büntetlen előéletű balmazújvárosi férfi ellen, aki rábízott pénzösszegeket tulajdonított el.

A férfi a vádbeli időszakban rendszeres jövedelemmel, megélhetését biztosító vagyonnal nem rendelkezett, a bűncselekményeket rendszeres haszonszerzésre törekedve követte el. A férfi egy Békés megyei település polgárőr egyesületének elnöke volt. Ilyen minőségében 2018 januárja és 2019. április 01-e közötti időben az egyesület bankszámlájáról havi rendszerességgel vett fel készpénzt a nála jogszerűen lévő bankkártyával, amely pénzösszegből legalább 500.000 Ft-ot a saját céljaira használt fel, azt jogtalanul eltulajdonította. Ezen felül eltulajdonította az egyesület tabletjét és nyomtatóját is, így közel 545.000.-Ft kárt okozott az azóta megszűnt egyesületnek.

A férfi a vádbeli időben szakképzettséggel nem rendelkezett, de alkalmi munkaként kerítés építési munkát vállalt országszerte. Ennek érdekében az egyik közösségi oldalon hirdetést tett közzé, az érdeklődőkkel pedig a munka felmérése érdekében találkozót egyeztetett a lakcímükön. A férfi meg is jelent a helyszínen, ahol a munka felmérését követően megbízási szerződést kötött a sértettekkel, egyúttal anyagköltségre különböző összegeket kért és vett át előlegként tőlük. Ennek ellenére a vállalt munkát a sértettek részére nem végezte el, és feléjük az anyagköltségre átvett előleget sem fizette vissza, azt saját céljaira használta fel. Ily módon 200.000.-Ft kárt okozott egy abonyi férfinak, 280.000.-Ft kárt egy sarkadi nőnek, 225.000.-Ft kárt egy budapesti nőnek, valamint 350.000.-Ft kárt egy kecskeméti nőnek.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, kötelezze őt a polgári jogi igényt érvényesítő sértettek kárának megtérítése, illetőleg az azóta megszűnt egyesület részére okozott kár erejéig rendeljen el vagyonelkobzást vele szemben – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.