Közösségi oldalak

Hírek

Sajtótájékoztatón értékelte a Közgyűlésen történteket a Békés megyei Mszp

A Közgyűlés májusi ülésén több mint 50 napirendi pontban hozott döntést ennek ellenére mégis hamar ért véget. Több beszámolót is áttekintett a testületa rendőrség, tűzoltóság, vagyonkezelő,parkolóház, bizottságok és a tanácsnokok munkájáról.

Hosszas és mindenre kiterjedő beszámolót hallgathattunk meg a Békéscsabai Rendőrkapitányságtól. Fontos kiemelni, hogy Békéscsaba a biztonságos megyei jogú városok közé sorolható. A rendőrség gyorsan és hatékonyan reagálmind a személyes mind az írásbeli bejelentésekre. Ezért itt is szeretnénk megköszönni lelkiismeretes munkájukat.

Pénzügyileg is lezártuk a 2022-es gazdasági évet. A költségvetést pénzmaradvánnyal zártuk a feszes és tervszerű gazdálkodásnak köszönhetően. A helyi adóbevételek még nemérték el a veszélyhelyzet előtti szintet, mert a kormány a kis és középvállalkozások esetében 1%-ra mérsékelte a Békéscsaba számára is legfontosabb adó mértékét.

Viszonylag kevés szó esett azokról a kérdésekről, amik valóban foglalkoztathatják a város lakóit. Ilyen lehet például a Békéscsaba és Szeged közötti vonatok folyamatos késése, amelyekegyes esetekben már a 100 percet is meghaladják vagy éppen a hét eleji esőzés, amivel szembena város csapadékelveztő árkai a legtöbb esetben nem voltak képesek megbirkózni, viszont hozzájárult a madárürülék problémájának javításához. Ha már eső akkor Békéscsaba az egyetlen olyan megyeszékhely, ahol az ígéretek ellenére továbbra sincs fedett versenyuszodánk.

A bezárt posták ügyével sem találkozhattunk a napirendi pontok között, de képviselői felvetésre sikerült megtudnunk, hogy a városvezetés továbbra sem ért el semmilyen eredményt a posták újranyitásával kapcsolatban.

Békéscsabán élők problémáinak kezelése helyett, utolsó napirendi pontként a kormány propagandáját segítő, több helyen hamis állítást megfogalmazó békepárti nyilatkozatott fogadott el a közgyűlés.

Miklós Attila és Fülöp Csaba
önkormányzati képviselő önkormányzati képviselők