Közösségi oldalak

Hírek

Két lopás miatt indult büntetőeljárás iratait küldte meg az ügyészségre a rendőrség Szeghalmon

A gyanúsítottak elfogása mindkét esetben egy nap alatt megtörtént, és a bűncselekmények körülményeit is néhány hét alatt tisztázták a nyomozók.

Fémet lopott egy páros egy lakatlan házból 2023. április 5-én este Füzesgyarmaton. Egy férfi észrevette, hogy bementek az épületbe, de miután tetten érte őket, elfutottak. A rendőrök megtalálták és elszámoltatták őket, kiderült, hogy a házból magukkal vitték egy tűzhely vas tetejét. A füzesgyarmati és csökmői férfiak ellen a Szeghalmi Rendőrkapitányságon lopás vétség miatt büntetőeljárás indult.

Néhány héttel később, szintén áprilisban egy csökmői nőt is meggyanúsítottak lopással a szeghalmi nyomozók. Erre azután került sor, hogy Szeghalmon, egy presszóból április 29-én késő este ellopták egy fiatalember övtáskáját. A fiú a barátaival beszélgetett, eközben tűnt el a táskája, amiben többek között a mobiltelefonja is benne volt. Az esetről a tinédzser édesanyja másnap tett bejelentést. A csökmői nőnél a rendőrök az övtáska kivételével megtalálták a lopott dolgokat, amiket lefoglaltak, így a fiú a telefonját és a kulcsait is visszakapta.

A napokban mindkét bűncselekmény rendőrségi vizsgálata befejeződött, a nyomozások iratait a Szeghalmi Rendőrkapitányság 2023. május 18-án, illetve 19-én vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.