Közösségi oldalak

Hírek

Rendvédelmi vezetőváltások Békés megyében

Rendvédelmi vezetőváltások Békés megyében

Békéscsabán, Gyulán és Békésen állománygyűlésen búcsúztatták, illetve köszöntötték a rendőrkapitányokat. A megbízott határrendészeti kirendeltségvezetők pedig a jövő év első napjától kinevezett vezetőként látják el feladataikat.

A Gyulai Rendőrkapitányság vezetője, Kolysza Zoltán r. ezredes kitöltötte a hivatali idejét, 10 évet szolgált rendőrkapitányként Gyulán. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Vörös Ferenc r. ezredes 2024. január 1-jétől a Békési Rendőrkapitányság vezetésével bízta meg őt. A Gyulai Rendőrkapitányság vezetőjévé ettől a naptól kezdődően kinevezte dr. Bede Sándor r. ezredest, a Békéscsabai Rendőrkapitányság vezetőjét. A Békéscsabai Rendőrkapitányságot szintén a jövő év első napjától megbízással Jánosi Péter r. ezredes, a Békési Rendőrkapitányság jelenlegi rendőrkapitánya vezeti. A személyzeti változásokról szóló állományparancsokat a megyei rendőrfőkapitány az érintett rendőrkapitányságokon 2023. december 28-án megtartott állománygyűléseken adta át.

A Békés megyében működő öt határrendészeti kirendeltséget a jelenleg még megbízott vezetők 2024. január 1-jétől kinevezéssel irányítják. A Battonya Határrendészeti Kirendeltséget Dancsó Gábor r. alezredes, a Biharugra Határrendészeti Kirendeltséget Boda Géza r. alezredes, a Gyula Határrendészeti Kirendeltséget Stir Mihály r. alezredes, a Kötegyán Határrendészeti Kirendeltséget Hegedűs Attila r. alezredes, a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltséget pedig Szepesi Sándor r. alezredes vezeti – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.