Közösségi oldalak

Hírek

Puskával fenyegetőző vadőr: Agyonlőlek a kutyáddal együtt!

Töltött puskával fenyegetett egy kutyasétáltató férfit egy dühős vadőr a Tolna megyei Iregszemcse határában kedd délután.

A rejtett kamerás felvételt a sértett egyik ismerőse küldte el az index.hu-nak.

Védett erdőterületen sétáltatta agarát egy férfi Iregszemcse határában, amikor odament hozzá egy gyanakvó mezőőr.

– Állami vadőrszolgálat! ezt a kutyát oda kikötözi! És pofa be!

– Dehogy kötöm!

A vadőr ezután a puskájáért nyúlt, hogy nyomatékosítsa felszólítását, majd azzal folytatta:

– Vagy kikötöd, vagy agyonlőlek!

Majd pár másodperccel később azt kérdezte a kutya gazdájától, hogy a védett területen akar-e vadat hajtani. Az ijedt férfi visszakozott, hogy ő csak a kutyát sétáltatja. A vadőr ezután újra fenyegetőzött:

– Agyonlőlek a kutyáddal együtt!



A mezőőr ezután azzal érvelt, hogy két év börtön jár az illegális vadhajtásért. A feldühödött vadőr közben a puskájával hadonászott. Hiába visszakozott a kutya gazdája, hogy nem vadászni akarnak. A vadőr megtöltötte a puskát, hátrébb állt, és azt kérdezgette, hogy hol a csomag, amit megfogatott a kutyával. A férfi elmagyarázta, hogy kedvence azért zihál, mert melege van, majd továbbálltak. Természetesen a vadőré volt az utolsó szó, aki azzal búcsúzott:

– legközelebb nem úszod meg ennyivel.

A kutyasétáltató férfi a Tamási Rendőrkapitányságon tett feljelentést.

Az agár végig hangosan zihált a felvételen. Egy általunk megkeresett kutyaoktató szerint csak akkor liheg ennyire az agár, ha valóban hajtott valamit, mondjuk egy őzet. A neve elhallgatását kérő tréner elmondta, hogy ő 20 perc intenzív labdázással sem tudja így kifárasztani kutyáit. Az agár pedig úgy lihegett a videón, mintha össze akarna rogyni. A kutyaoktató megosztotta lapunkkal, hogy egyszer őt is megállította egy mezőőr, amikor póráz nélkül sétáltatta kutyáját egy másik erdőgazdálkodási területen. Megkérték, hogy használjon pórázt, mert azon a területen több kutya is széttépett néhány őzet, ők viszont nem így kívánják gyéríteni az állományt.

Forrás: index