Közösségi oldalak

Hírek

Próbaidőre felfüggesztett börtönt kapott a 19 éves békési férfi

Súlyos testi sértés bűntette és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 19 éves büntetlen előéletű békési férfival szemben, aki egy diszkóban kezdett el verekedni.

2023. február 04-én az esti órákban Gyomaendrődön, az egyik sörözőben nyilvános rendezvénynek minősülő diszkót rendeztek, amely belépőjegy megvételét követően mindenki számára azonos feltételek mellett nyitva állt. Az ittas állapotban lévő terhelt hajnali 02 óra körüli időben a söröző zárt udvarán egy félreértésből eredően szóváltásba keveredett egy másik, szintén ittas állapotban lévő vendéggel, majd ennek során rátámadt a másik férfira és egy alkalommal tenyérrel arcon ütötte.

Ezt követően a két férfi egymásba kapaszkodva dulakodni kezdett, amelynek következtében a földre kerültek, majd a terhelt ököllel többször arcon ütötte a másik férfit. A terhelt cselekményének a szórakozóhelyen szolgálatot teljesítő biztonsági személyzet egyik tagja vetett véget, aki szétválasztotta a két felet. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést, állkapocscsont-törést szenvedett. A terhelt kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a szórakozóhelyen tartózkodó személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.