Piás sofőrök buktak meg Gyulán és Békéscsabán

Békés megyében 2021. augusztus 1-jén négy helyen intézkedtek ittas járművezetés gyanúja miatt a rendőrök – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Először Gyulán, a Wesselényi utcában 3 óra 45 perc körül egy személygépkocsit vezető nőnél mutatott ittasságot az alkoholszonda.

Ezután a gyulai közúti határátkelőhelyről 7 óra 15 perc körül állítottak elő a rendőrjárőrök egy belépésre jelentkező román állampolgárságú autóst, akinél szintén alkoholfogyasztást jelzett a szonda.

A harmadik esetben pedig Békéscsabán, a Lencsési úton 16 óra előtt néhány perccel ellenőrzött személyautó vezetőjénél állapították meg a rendőrök, hogy a férfi ittasan közlekedett. Végül 16 óra 45 perc körül Békéscsabán, a Franklin utcában állítottak meg a rendőrjárőrök egy segédmotoros kerékpárral közlekedő férfit. A helyszíni szondáztatás adatai nála is alkoholfogyasztásra utaltak. A további légalkoholmérések eredményei pedig mindegyik járművezetőnél megerősítették azt, hogy ittasan közlekedtek. Ezért a rendőrök elvették tőlük a jogosítványokat és büntetőfeljelentést tettek ellenük.

Az ittasság növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, ezért a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében együttműködést kér a közlekedőktől és továbbra is rendszeresen végez ittasság ellenőrzéseket.