Közösségi oldalak

Hírek

Összesen 460 munkavállaló teljesítményét jutalmazták elismeréssel a Volánbusznál

Összesen 460 munkavállaló teljesítményét jutalmazták elismeréssel a Volánbusznál

Közel 460 munkavállaló teljesítményét jutalmazta idén a Volánbusz kitüntetéssel, illetve elismeréssel – közülük mintegy 300 autóbusz-vezető vehetett át díjat balesetmentes közlekedésért.


A Volánbusz minden évben kitünteti azokat az autóbusz-vezetőit, akik biztonságban, balesetek nélkül juttatják el a mindennapokban az utasokat céljukhoz. A Balesetmentes Közlekedésért kitüntetés valamelyik fokozatát idén közel 300 munkatárs vehette át:

  • 1.000.000 kilométert 146-an,
  • 1.250.000 kilométert 90-en,
  • 1.500.000 kilométert 33-an,
  • 1.750.000 kilométert 13-an,
  • 2.000.000 kilométert 9-en,
  • 2.250.000 kilométert 5-en

vezettek le balesetmentesen eddigi pályafutásuk során. Idén egyetlen autóbusz-vezető érkezett el a 2,5 millió balesetmentes kilométerig – ő több mint három és fél évtizede szállítja az utasokat. A díjazott autóbusz-vezetők hibátlan teljesítményükkel, a balesetmentesen megtett kilométerekkel akár kilencezerszer is megkerülhették volna a Földet.

A közlekedési társaság mintegy 10 ezer autóbusz-vezetőt foglalkoztat, akik rendkívüli tapasztalattal és rutinnal felvértezve végzik munkájukat. Nagy felelősség hárul rájuk, hiszen napi több százezer utas biztonsága, testi épsége múlik rajtuk. Legtöbbjük nemcsak feladatként, hanem hivatásként tekint munkájára, megbecsüli járművét, sokan családi példát vagy gyermekkori álmot követve választják ezt a szakmát és a vállalatot.

Az autóbusz-vezetőkön kívül 160 volánbuszos munkavállaló részesült magas szintű – főigazgatói vagy igazgatói – elismerésben. Az ő esetükben a többéves, évtizedes munkát, a megbízhatóságot, a példaértékű elkötelezettséget értékelte és jutalmazta a Volánbusz.

Mosóczi László, a MÁV-START és a Volánbusz közös vezérigazgatója a központi régió budapesti ünnepségén hangsúlyozta:

„Az ország- és megyebérletek bevezetésének köszönhetően jelentősen nőtt a közösségi közlekedés vonzereje. Míg a MÁV-START 175 millió, addig a Volánbusz 634 millió utazással számol idén, ami mindkét cég esetében figyelemre méltó növekedést jelent. A MÁV-HÉV és a GYSEV utasaival együtt közel 1 milliárd utazásról gondoskodik a négy meghatározó hazai közösségi közlekedési szolgáltató, s ez olyan teljesítmény, amit érdemes megőrizni és továbbfejleszteni. Ezt a célt szolgálja a Volánbusz és a MÁV-START integrációjának következő lépése is. A változásoknak köszönhetően a Volánbusznál dolgozók egzisztenciája még biztosabbá válhat a jövőben, a busztársaság és a MÁV-START megújult, közös vezetése pedig továbbra is számít a munkájukhoz, hivatásukhoz hű munkavállalókra.”