Közösségi oldalak

Hírek

Össze-vissza hazudgált igazoltatásakor a rendőröknek egy 25 éves makói férfi

Valótlant állított igazoltatásakor a rendőröknek egy férfi. Azzal, amit mondott, mást vádolt meg szabálysértés elkövetésével. Az igazság kiderült, a férfi ellen büntetőeljárás indult. Az ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte.

Tótkomlóson, a Széchenyi utcában 2021. augusztus 1-jén igazoltattak a rendőrök egy személygépkocsival közlekedő férfit. Az autón nem volt kötelező felelősségbiztosítás. A férfi azt állította, hogy nem az övé a kocsi, csak azért van nála, mert meg akarja vásárolni és kipróbálja. A rendőrök megkeresték a tulajdonost és kiderült, hogy valójában hét nappal korábban már megtörtént az adásvétel, csak a vevő nem tett eleget az átírási és biztosításkötési kötelezettségének.

Azzal, amit mondott, szabálysértés elkövetésével vádolta meg az eladót, ezért a 25 éves makói férfi ellen az Orosházi Rendőrkapitányság hamis vád vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2022. április 11-én továbbította az ügyészségnek.