Közösségi oldalak

Hírek

Őrjöngő férfi indított tűzriadót és vendégeket fújt le poroltóval az egerszalóki Saliris Hotelben

Az egerszalóki Saliris Hotel Fotó: Erdős Csaba

Egy őrjöngő férfi tűzriadót indított és vendégeket fújt le poroltóval az egerszalóki Saliris Hotelben. A 44 éves érdi vendég barátnőjével szilveszterezett a szállodában. A rendőrség nyomoz.

Egy 44 éves férfi okozott felfordulást az egerszalóki Saliris Resort szállodában szilveszterkor. Helyszini beszámolók szerint, a szilveszteri mulatság után, hajnal háromnegyed kettő körül, megszólalt a tűzriasztó.

A Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos érdekeltségébe tartozó szállóban telt ház volt, nagyjából ötszáz vendéggel. A vendégek szerint, a sziréna folyamatosan szólt, így egy idő után az emberek „elkezdtek kimenekülni” az épületből. Sokan pánikba estek, a kisgyerekek sírtak és remegtek félelmükben, többen pizsamában, vagy takaróba csavarva kerültek a szabad ég alá.

Soltész Bálint őrnagy, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette a történteket, és közölte: eljárás indult a hotel egyik vendégével szemben. A 44 éves érdi férfi ellen köznyugalmat súlyosan megzavaró garázdaság bűncselekménye és rongálás vétsége miatt nyomoznak.

A szóvivő szerint rendőrséget hajnali két óra körül riasztották, azzal, hogy a férfi a szálloda egyik folyosóján hangosan ordítozik, azt kiabálva, hogy „tűz van, tűz van”.

A szálloda vendége ezután beindította a hotel tűzjelző rendszerét, majd felkapott egy porral oltó készüléket és elkezdte szétfújni annak tartalmát a folyosón. A férfi a zűrzavarra ajtót nyitó vendégeket is lefújta, majd miután nem tudott visszamenni a saját szobájába, berúgta annak ajtaját.

A férfit a helyszínre kiérkező rendőrök az egri kapitányságra előállították, ahol kihallgatták. A gyanúsított, aki saját bevallása szerint barátnőjével töltötte a szilveszter estét a hotelben, mindent tagadott, a továbbiakban szabadlábon védekezik

– közölte Soltész Bálint.