Közösségi oldalak

Hírek

Őrizetbe vételek, valamint rongálás, garázdaság és sikkasztás miatt történt rendőri intézkedések Békés megyében

A Szarvasi Rendőrkapitányság 2023. május 26-án őrizetbe vett egy 56 éves szegedi férfit, aki ellen a Kecskeméti Járásbíróság rablás bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntetőeljárás során elfogatóparancsot adott ki.

A Békéscsabai Rendőrkapitányságra 2023. május 27-én tett bejelentést egy vagyonvédelmi cég diszpécsere, hogy az egyik békéscsabai orvosi rendelőből riasztást kaptak. Kimentek és azt látták, hogy hogy az épület bejárati ajtajának üvegét, valamint két ablakát betörték, és egy férfi bent ül a váróteremben. A rendőrök a 37 éves férfit előállították és rongálás miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

Kondoroson, a Deák utcában 2023. május 27-én egy 21 éves férfi szóváltásba keveredett szomszédjával és annak édesanyjával. A tettlegességig fajult vitába még ketten bekapcsolódtak, végül két férfi és egy nő sérült meg, de egyikük sem súlyosan. A Szarvasi Rendőrkapitányság garázdaság bűntett miatt nyomozást rendelt el és a rendőrök vizsgálják a konfliktus körülményeit.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága 2023. május 28-án embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett egy román állampolgárt. A férfi személygépkocsit vezetett, a rendőrök 14 óra 30 perc körül állították le Battonya külterületén. Négy külföldi utazott vele, az indiai és etióp állampolgárok nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. Órákkal korábban Dombegyház külterületén gyalogosan illegálisan lépték át az államhatárt, és a gyanú szerint a román férfi vitte volna őket tovább az osztrák határhoz.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság 2023. május 28-án büntetőeljárást indított három férfi ellen, mert a gyanú szerint megkárosították a munkaadójukat, szántóföldi permetezéshez felvett vegyszerek egy részét nem használták fel, hanem eladták. A cég alkalmazottja tetten érte őket, látta, amint átadják egy autósnak a növényvédőszereket és értesítette a rendőrséget. A rendőrök a Bucsa és Füzesgyarmat közötti úton leállították a kocsit és lefoglalták az elsikkasztott mintegy kétmillió forint értékű anyagot – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.