Közösségi oldalak

Hírek

Olcsó húsnak az internetes vásárlásoknál is híg lehet a leve

Jóval áron alul hirdetett egy babakocsit egy népszerű internetes oldalon egy ajkai nő. A vételár egy részét előre elutalta neki egy szarvasi vásárló, de nem kapta meg azt, amiért fizetett. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Márkás babakocsit hirdetett 25 ezer forintért egy ajkai nő az interneten. Egy szarvasi vásárló 2021 augusztusában előre elutalta neki a vételár felét és a szállítási költséget, de utána hiába várta a babakocsit, az nem érkezett meg. A Szarvasi Rendőrkapitányságon indult büntetőeljárás során a nyomozók kiderítették, hogy az eladó több néven is hirdetett és másokat is megkárosíthatott. Kihallgatásán a 29 éves ajkai nő elmondta, hogy könnyű pénzszerzési lehetőségnek gondolta az online csalást, ezért kezdett el jóval áron alul hirdetni különféle dolgokat.

Emellett a vásárlóktól azt kérte, hogy utaljanak előre neki. Állítása szerint, később megbánta, hogy többeket is megkárosított, és mindenkinek vissza akarta fizetni a pénzét. A rendőrkapitányság a nő ellen indult büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait a napokban továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei azt tanácsolják, hogy csak megbízható helyről vásároljanak! Ha interneten vásárolnak valakitől, ne utalják el előre a pénzt az eladónak! Ha lehetőség van rá, fizessenek utánvétel! Olyan oldalról vásároljanak, amit már ismernek és korábban kipróbáltak! Ellenőrizzék az eladók értékelését (pl. elégedettség, panasz) a weboldalakon! Mindig mentsenek el minden dokumentumot az online vásárlásokkal kapcsolatban. Ezek szükségesek lehetnek a vásárlás idejének és körülményeinek a tisztázásához, vagy annak bizonyítására, hogy kifizették a terméket!