Connect with us

Hírek

Nesze neked vírushelyzet! – Dubajba repült az Orbán-kormány luxusgépe pénteken

Pénteken délelőtt Dubajba repült Budapestről az OE-LEM lajstromjelű Bombardier Global 6000 magánrepülőgépszúrta ki a 24.hu.

Mint arról az Alfahír korábban már beszámolt, múlt héten a munkatársuk megpróbálta lencsevégre kapni, kik tartózkodhattak a NER prominensei által kedvelt repülőgépen, amiből aztán egy kisebb autósüldözés is kerekedett. Ezt követően a gép útját már nem jelezték a megszokott módon a nyilvánosan is elérhető nyomkövető oldalak, mivel a múlt héten felkerült a letiltott gépek listájára, azaz már csak a tulajdonos vagy az üzemeltető kérésére lehet hozzáférni az adataihoz.

Mint írják, a letiltás viszont nem jelenti azt, hogy az adott gép teljesen eltűnik a radaroldalakról. Az oldalak a levegőbe emelkedést követően továbbra is jelzik és követik a letiltott repülőket is, a különbség csak az, hogy a lajstromjel helyett „blocked” jelzéssel tüntetik fel a légiforgalom többi résztvevője között.

A portál szerint a Mészáros család által is már használt magánrepülő „blocked” jelzés alatt repült egészen Dubajig, de az Al Maktoum International Airport közelében, leszállás közben néhány percre visszakapcsolták a Maldív-szigeteken is többször megfordult gép azonosítóit.

Hozzáteszik, hogy a kormányzati megrendelésekkel jól ellátott Valton-Sec Kft. gépe is hosszabb időt töltött Dubajban, miközben Orbán Viktor épp az ilyen típusú luxusutak veszélyeire figyelmeztetett.

Ezzel kapcsolatban a miniszterelnök a múlt héten szokásos rádióinterjújában a Maldív-szigeteket és Dubajt is szóba hozva azt mondta:

Ezeket az utakat halasszák el, mert olyan mutánsokat hozhatnak haza, amik bajba sodorhatnak másokat.

Alfahír.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!