Közösségi oldalak

Hírek

Nem sikerült megtévesztenie a rendőröket

Igazoltatásakor a testvére nevén mutatkozott be egy személygépkocsi-vezető Kétegyházán. Eltiltották a járművezetéstől és nem akarta, hogy újabb eljárás induljon ellene, ezért próbálkozott a névcserével. A kevermesi férfit a rendőrség hamis vád bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja és az ügyének vizsgálatát befejezte.

Testvére nevén mutatkozott be a rendőröknek egy személygépkocsi-vezető 2021. április 30-án Kétegyházán. Az igazoltatásakor nem voltak nála az iratai, ezért kérték, hogy diktálja le az adatait. A rendőrök hamar rájöttek, hogy a név, amit mondott, nem a sajátja. A férfi a feleségével volt, a nő is próbálta elhitetni a rendőrökkel, hogy az a férje valódi neve, ami elhangzott. Az adatok ellenőrzésekor azonban hamar kiderült, ki ült valójában az egyébként műszaki hibás személygépkocsi volánja mögött.

A 36 éves kevermesi férfit korábban eltiltották a járművezetéstől, ezért próbálta megtéveszteni a rendőröket, nem akarta, hogy újabb eljárás induljon ellene. Így viszont a testvérét vádolta meg hamisan azzal, hogy szabálysértést követett el. A Gyulai Rendőrkapitányság hamis vád vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a férfi és az állítását megerősítő nő ellen is büntetőeljárást indított. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. július 19-én továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat Lipták András r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.