Közösségi oldalak

Hírek

Nem mindig az kapja az elismerést, aki a legjobban érdemelné meg!

Átadták az Év polgármestere, alpolgármestere és jegyzője díjakat pénteken a 26. Városi Polgármesterek Találkozóján Szarvason.

Az év polgármestere Balaicz Zoltán (Zalaegerszeg), az év alpolgármestere Fórizs László (Hajdúböszörmény), az év jegyzője Tatár Zoltán (Hódmezővásárhely) lett.

Balaicz Zoltán zalaegerszegi polgármester MTI fotó: Koszticsák Szilárd

Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára azt mondta, hogy a településvezetők egyik legfontosabb ismérve a szakmai felkészültség, tudás és tapasztalat mellett a választókhoz való viszony.

A díj azért különösen fontos, mert azt maguk a polgárok szavazzák meg,

“ami a leghitelesebb visszajelzés”

— tette hozzá.

A rendezvényt 1995-ben szervezték meg először, ötletgazdája a Szféra Európa Kft. volt. Szarvas másodszor adott otthont a díjátadónak. A jelöltekre online lehetett szavazni. A díjat eredetileg tavaly adták volna át, a koronavírus-járvány miatt maradt idénre.

De van ellenpélda is!

A képen Kurdi Ferenc, Kosd polgármestere látható. A mögötte csak egy sávban látszó épület a falu új egészségháza, amit nemrég adtak át. A polgármester amikor kiderült, hogy az egészségházra kapott támogatás, a jelentősen megemelt önerő, és a plusz pénz ellenére sem lesz elég, fogta magát, és beállt dolgozni.

Kurdi Ferenc Kosd polgármestere

A saját két kezével, ha kellett este, hétvégén, polgármesteri munkája mellett, gyakran helyette. Először csak ő, majd a barátai, a családtagjai dolgoztak. És fel is építették közösen. Átadáskor, amikor Krudi Ferenc köszönetet mondott, kis híján sírva fakadt. Elgondolkoztató!