Közösségi oldalak

Hírek

Nem értette meg hogy nem vezethet, most mehet a rács mögé

Eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette miatt állított bíróság elé a héten a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 34 éves dobozi férfit. A járási ügyészség a férfit a cselekmény elkövetésétől számított 60 napon belül bíróság elé állította így járulva hozzá a büntetőeljárás gyors és hatékony befejezéséhez.

A férfit a Békéscsabai Járásbíróság a 2022. szeptember 07-én jogerőre emelkedett büntetővégzésével ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 80.000.-Ft pénzbüntetésre ítélte és a közúti járművek vezetésétől 1 év 3 hónapra eltiltotta. A terhelt mind a büntetővégzést, mind az annak jogerőre emelkedéséről szóló tájékoztatást személyesen vette át, így az eltiltás tényéről és annak tartamáról tudomással bírt. Ennek ellenére 2023. augusztus 04-én, az esti órákban beült a tulajdonát képező személygépkocsiba és azzal, azt vezetve Doboz lakott területén belül közlekedett. 20 óra után nem sokkal a Kodály utcában vonták rendőri intézkedés alá, majd a Békéscsabai Rendőrkapitányság épületébe előállították és őrizetbe vették.

A Békéscsabai Járásbíróság a férfit jogerősen 15 nap elzárásra ítélte és 2 évre ismét eltiltotta a közúti járművezetéstől – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.